Fiatal sportolóknak ajándékozott könyveket az Index

2023-12-13

Több sportegyesületnek ajánlott fel az Index könyveket karácsonyra – stílusosan A 184 magyar olimpiai arany története című kiadványt kapták meg az ifjú sportolók. Az ötszáz darab könyvet december 13-án adták át a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszodában.

Pilisvörösváron pezsgő a sportélet, számos sportegyesület működik, ahol kibontakozhatnak a fiatal tehetségek. Olyan egykori és jelenleg is aktív élsportolóval büszkélkedhet a város, mint Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok magyar kajakozó, Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Fetter György olimpikon atléta, rövidtávfutó és fia, Fetter Erik világklasszis kerékpáros és Benkó Barbara magyar hegyikerékpáros olimpikon.

Strack Bernadett Pilisvörösvár alpolgármestere, önkormányzati képviselője és Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztőjeIdén karácsonykor több pilisvörösvári sportklubot is szeretett volna támogatni az Index egy igazi sportos könyvvel, ezért ötszáz darabot adományozott A 184 magyar olimpiai arany története című kiadványból a város ifjúsági egyesületeinek. Az ünnepi felajánlást az Oxigén Úszó- és Sportsuli vette át, de rajtuk keresztül több másik szakág sportolóihoz, így például kézilabdásokhoz, labdarúgókhoz és vívókhoz is eljutnak majd a könyvek.

„A sport szeretete nagyon erősen él a pilisvörösváriakban, az ifjú tehetségek gondozása sokunk szívügye. Köszönjük ezt a szép, színes és gazdag kiadványt, biztosak vagyunk abban, hogy örömmel forgatják majd városunk növendékei, hiszen olyan sportsikerekről olvashatnak, amelyek motiválhatják őket ezen a nagy kitartást és elszántságot követelő úton. Bízunk benne, hogy a jövőben sokuk neve feltűnik majd egy hasonló gyűjteményben, addig is igyekszünk minél előbb eljuttatni ezt a különleges karácsonyi meglepetést sportegyesületeinkhez. Köszönjük Strack Bernadettnek, hogy koordinátorként segítségünkre lesz ebben” – mondta az átadón Bruckner Kata, az Oxigén Úszó- és Sportsuli egyik ügyvezetője.

A könyvadományt Pilisvörösvár alpolgármestere, önkormányzati képviselője, Strack Bernadett, valamint az Oxigén Úszó- és Sportsuli képviselői, Bruckner Kata ügyvezető és Gémes Tamás technikai vezető vették át Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztőtől.

„Nagyon örülünk, hogy ezzel a kiadvánnyal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a sportoló gyerekek karácsonya minél színesebb legyen. Szerettük volna megmutatni a könyvvel azokat a nagy elődöket, akik példaképként szolgálhatnak számukra, illetve azt, hogy semmi sem lehetetlen, és előttük is olyan jövő állhat, amilyet megálmodtak. Sok sikert szeretnénk kívánni ehhez, valamint kellemes és meghitt ünnepeket!” – fogalmazott Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője.

Hirdetnék