CEMP Sales House blog

Sikeres natív kampány a Totalcaron

2015. szeptember 28. - butio

Szeptember közepén került megrendezésre a világ vezető autókiállítása, a Frankfurti Autószalon. Az eseményhez kapcsolt tematikus mellékletet a Porsche Hungaria Kft. támogatta, a szintén az Autószalonon bemutatott új Skoda Superb márkájával.totalcar_frankfurti_autoszalon_640px.jpg

Hirdető: Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft.
Kampány: Frankfurti Autoszalon Skoda 2015
Médiaügynökség: Fastbridge Hungary Kft.

Tovább
Címkék: totalcar, nativ

Korábban már vizsgáltuk, hogy ha történés van az országban/világban, az olvasók az Indexet keresik fel elsőként. Ez a kirobbant menekültválság idején sincs másként.

Augusztus 31-e óta percről percre, folyamatosan követjük a helyszínen az eseményeket, több, mint 30 újságíró tudósít a menekülthelyzetről. És ez a számokban is megmutatkozik. Index PP-ben 16 nap alatt 2.257 poszt született, mely a teljes időszak alatt több, mint 7.500.000 oldalletöltést hozott a Belföld rovatnak (forrás: Index belső statisztika). A PP mellett több, mint 250 cikk is született a témában.

index_menekulthelyzet_pp_posztba.jpg

Tovább

Régóta mondjuk, hogy az Index-olvasó nem az a típus, aki egy végigdolgozott nap végén hazaaraszol a bedugult kör-, fő-, és mellékutakon, és a családja körében elköltött tápláló, ám egészséges vacsorája után kényelmes dolgozószobája nyugalmában asztali számítógépén lapozgatja kedvenc internetes újságját.

Az Index-olvasó friss hírekkel reggelizik, ma is tanul valamit a buszon, napirajzzal szórakoztatja a kollégáit a teakonyhában, autós teszteket nézeget a dugóban, és stikában frissíti a Bajnokok Ligája percről-percrét az Operában. Ennyire ijesztően sokat azért persze nem tudunk az olvasóinkról, de azt igen, hogy harmaduk mobil eszközről olvas minket. Ahol a gyors hírek, feltárt tények, és karcos vélemények mellett, de inkább közibük ékelődve csodaszép, színes, faltól-falig bannerek hirdetik egy szebb, boldogabb jövő reményét most alacsony THM mellett, ajándék klímával, nagyobb kólával, vasárnap is nyitva.

Régóta mondjuk, hogy mobilon hirdetni legalább annyira hasznos és fontos, mint fókuszcsoportnak libamáj-terrine-es kanapét kínálni a kávészünetben, vagy megnyerni egy világhírű lábteniszezőt egy termékfotózáshoz.

Kollégáink a médiaügynökségeknél régóta tudják ezt, tervezők sikkantanak fel boldogan a post-buy adatok láttán, accountok suhannak magabiztos mosollyal ügyfélprezentációkra, és marketing főosztályvezetők dőlnek hátra elégedetten szinkronmechanikás forgószékükben a kampányeredmények láttán.

Hirdetőink zöme viszont még nem élte át azt az endorfinlöketet, amit egy tapogatni valóan szép saját hirdetés okoz egy mobil displayen. Így a sóvárgást sem ismeri, ahogy az első kampány után újabbat és újabbat kíván.

Nekik találtuk ki a Kóstoltatás Napját!

kost.png

A zártkörű akcióban pimaszul olcsón adtunk jó sok megjelenést. Nem tagadjuk, kapudrogként kínáltuk a mobil AV-t. A függőségekre nyitott érdeklődőket önálló microsite-on győzködtük arról, mennyire jó lesz nekik, ha rákapnak az ajánlatra.

Ritka az olyan, aki nem látott még mobilbannert, de a csapatépítőn készült quadozós fotó, vagy bármelyik mobilos kép sokkal viccesebb egy hirdetésben. Ezért arra bíztattuk hirdetőinket, hogy szúrjanak be bármilyen képet egy Index-cikk testébe, nézzék meg, hogyan mutat böngészőben és az Index appban.

kostoltatas_animgif.gif

A próbálgatás, nézegetés csak a kezdet volt, a nagy nap szeptember 9-én jött el, amikor az élményre sóvárgó hirdetők online rendelhettek annyi adag AV-t, amennyi beléjük, és büdzséjükbe fért. Gondoltunk persze a későn ébredőkre, a habozókra, és a határidő-tologatókra, ezért az online megrendelés lehetőségét meghosszabbítottuk szeptember 11-én délig.

Az akcióban rendelt csomagokat azon sebtiben már a hétvégén kiszolgáltuk, így a hirdetők szinte azonnal gyönyörködhettek abban, hogy tele van velük a mobil Index.

Tele is volt, 2 nap alatt 32 kóstoló-csomagot szolgáltunk ki mobilkiadványainkon, 3.2 millió AV teljesült, átlagosan 0.51% átkattintási aránnyal (forrás: Adverticum Adserver NG). 


Egyszer volt Óbudán bannervásár, gondolja most ön, de ez egyátalán nincs így. Mobil kiadványainkat bármikor kipróbálhatja, keresse kapcsolattartóját, vagy írjon nekünk.

Címkék: mobil

Úgy határoztunk a minap, hogy kampányt készítünk a mobilalkalmazásunk népszerűsítésre. Meg akartuk osztani a krémes használhatóság felett érzett boldogságunkat. Szerettünk volna közösen örömtáncolni a korábbi változatok széttaposott bugjainak ropogó kitinpáncélszőnyegén. És persze több felhasználót akartunk, mert a számokból tudjuk, hogy az Index mobilapp-olvasó sokkal jobb olvasó a jött-ment mobilweb-olvasónál. Sokkal többször jön, többet marad, többet olvas. Tehát jobb neki. És ettől nekünk is jobb.

app-2-iphone.jpg

A kampánnyal a menedzsment a kreatív igazgatót bízta meg, aki beosztásának megfoghatatlansága miatt nem tud munkajogi trükkökkel kihátrálni a feladat alól. Miért gyűlöletes egy ilyen megbízás?

  • Mert az önpromóció kínos műfaj, kerüljük is
  • Mert akarva-akaratlanul példát mutatunk vele
  • Ha kiderül, hogy nem értünk hozzá, hirtelen sokkal alázatosabban kell majd italoznunk az iparági kollégákkal a következő ügyfélpartin

Tovább
Címkék: mobil

A legnagyobb nemzetközi szereplők közül elsőként a Mozilla Firefox böngészője kezdte el korlátozni az .swf kiterjesztésű fájlok megjelenítését, vagyis felhasználói engedélyhez köti azt. A közeljövőben ugyanerre készül a Google Chrome is. Emiatt a hazai online piacon elterjedt .swf hirdetések lejátszását a CEMP Sales House nem tudja garantálni.

Ezért javasoljuk hirdetőinknek, hogy display hirdetési kampányaikhoz kép (.jpg., .png., .gif) vagy HTML, HTML5 formátumú kreatívot biztosítsanak, valamint a külső adservert meghívó hirdetési kódok mögé is hasonló formátumú kreatívot helyezzenek el.

Mivel ez a folyamat a CEMP Sales House működésén kívül álló okokból, az internet sajátos jellegéből fakadóan fellépő technikai körülmény, ezért a hirdetések megjelenésének felelősségét a CEMP Sales House nem tudja vállalni, ugyanakkor Általános Szerződési Feltételeivel összhangban mindent megtesz annak érdekében, hogy Partnerei üzleti érdekei ne sérüljenek.

Az együttműködést köszönjük!

Címkék: swf, HTML5

A Totalbike huszonnégy órás robogóverseny mellékletén 24 napon keresztül születtek cikkek. A versenyt élő videó stream formájában is követhettük.

levisonta.jpg

A közel egy hónap alatt 29 anyag született. A melléklet túlteljesítette a becsült számokat: 85.000 egyedi látogatót ért el (Forrás: Adverticum Adserver NG, desktop forgalom).

Natív megoldásokról, tematikus mellékletekről érdeklődjön sales kapcsolattartójától, vagy írjon nekünk.

Mi a natív hirdetés?

Szerkesztőségi tartalomhoz természetesen (azaz natív módon) illeszkedő hirdetési megoldás. Sok formája lehet a brandelt videótól a támogatott tematikus mellékleten keresztül egészen egy cikksorozatig, amely segíti a hirdető kommunikációs céljait, de önálló tartalomként is megállja a helyét. A natív kampány előnyei: kreatív lehetőségek, nagyobb fogyasztói bevonódás, jobban rögzülő üzenetek, prémium hirdetési környezet. A natív megoldások kizárólag szerkesztőségi jóváhagyással jelenhetnek meg.

Címkék: totalbike, nativ
CEMP © 2014 Impresszum Médiaajánlat