Módos Márton az InfoRádió új tulajdonosa

2017-10-16

Az eddigi ügyvezető igazgató, főszerkesztő, Módos Márton cége vásárolta meg a dr. Spéder Zoltán közvetett tulajdonában álló CEMP-X Online Zrt.-től Magyarország első és egyetlen hírrádióját, a budapesti 88,1 FM frekvencián sugárzó, inforadio.hu címen pedig internetes hírportált működtető, Inforádió Kft. 100%-át.

info_logo.jpg


A menedzsment által most kivásárolt InfoRádió 2000-ben kezdte meg adását, és működésének eddigi 17 esztendejében sikerrel honosította meg Magyarországon a hírrádiózás műfaját. Működése során számos díjat és elismerést kapott, értékteremtő, objektív hír- és információszolgáltató tevékenységét többek között Prima Primissima Díjjal, Pulitzer-emlékdíjjal illetve „Év Honlapja” díjjal is elismerték, „A tárgyilagosság szerethető” mottóval fémjelzett márka erejét pedig az ötször elnyert SuperBrand, illetve Magyar Brand díj jelzi.
A fővárosban és annak 30 km-es körzetében az FM 88,1 Mhz-en sugárzó csatornát a teljes lakosság körében a Kantar Hoffmann-Mediameter kutatása alapján naponta120 ezren hallgatják*. A 2006-ban önálló internetes hírportálként elindított, és a közelmúltban teljesen megújult inforadio.hu hírportált a Gemius DKT/OLA közönségmérésének adatai szerint 2017 szeptemberében naponta átlagosan 76 ezer egyedi látogató olvasta, az egész hónapban pedig 1 millió 167 ezer egyedi látogatója volt.
A management buyout tranzakció után az InfoRádió Kft. új tulajdonosa a Módos Márton 100%-os tulajdonában álló 881 Média Invest Kft., a tulajdonosváltás a mai napon lépett hatályba. (Felek a tranzakció egyéb részleteit nem hozzák nyilvánosságra.)
Módos Márton 2001 óta az InfoRádió Kft. ügyvezetője, egyben 2002 júniusa óta a hírrádió, 2006-os indulása óta pedig a hírportál főszerkesztője is.
Az új tulajdonos köszönetét fejezi ki dr. Spéder Zoltánnak, aki 2008 óta társaságain keresztül többségi tulajdonosként aktívan segítette a társaság szakmai munkáját és fejlődését.

Hirdetnék