Az Index az Eb-n, az Eb az Indexen

2016-07-22

Magyarország 44 év után először játszott Európa-bajnokságon. Sokan az Indexnél még nem is éltek, mikor a magyar válogatott utoljára világversenyen szerepelt. Most ott voltunk a válogatottal és a szurkolókkal minden fontos pillanatban, az Indexen pedig megírtunk minden nagyon és kevésbé fontosat, hogy az olvasók ne maradjanak le semmiről.
Az Index csapatának ereje a remek egyéni teljesítmények mellett az egységben és az egész Eb alatt nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményben rejlett. Mindig ott volt egy kéz, ha cikket kellett élesíteni, egy plusz félóra ügyeletben, ha a társak lemaradtak, pár lelkesítő szó az ezredik levezetett kilométernél, egy tmk-ügyeletes, ha akadozott a játék. A sikerek ellenére végig két lábbal a földön álltunk, és a soron következő feladatokra koncentráltunk.
Már a felkészülésünk is remekül sikerült. Végigjártuk a magyar válogatott csoportmeccseinek otthont adó városokat és stadionokat, amiket a csodaszép, új cikkformátumunkban, a longformon mutattunk be.
Az Eb alatt három stábunk autózta keresztül-kasul Franciaországot. Ott voltunk a sajtótájékoztatókon, a magyar góloknál a stadionokban, a kihalt Toulouse-i utcákon. A szurkolók azóta legendássá vált Marseille-i vonulásáról élőben jelentkeztünk, nem maradtunk le semmiről, csak a két majom a gólokról. Videóinkat összesen közel kétmilliószor indították el az Indavideón.

Az Index Eb-mellékletében temérdek cikk és poszt született monstre percről percre tudósításunkban és közvetítéseinkben, a meccsek szinte minden statisztikai adatát valós időben követtük. Rengeteget fotóztunk a meccsek helyszínein, podcastokban elmélkedtünk és elemeztünk. Olvasóink pedig elözönlötték a sportrovatot és falták a híreket. Egy átlagos tavaszi napon 120 000 felhasználót* (RU) érdekelt az Indexen a sport. Az eb ideje alatt az átlagos látogatottság megduplázódott, a magyar meccsek körül pedig kitört az őrület, félmilliónál is többen voltak kíváncsiak például arra, mi történt előző nap a magyar-portugálon.

eb-infografika-5.jpg
(Forrás:DKT/OLA Index.hu/sport (15+ teljes közönség, multiplatform total adat) 2016. június 10. - 2016. július 11.)


Tippeljen! 

megf_1.jpg



Köszönjük támogatóinknak, hogy velünk voltak ezen az emlékezetes Európa-bajnokságon!
Acer - ügynökség: Activity Group
Auchan
Dreher - MEC
Euronics - PM Digital
Intersport
Metro
MOL - NEO
OTP - Café
Pick - Café
Porsche Hungária - Initiative
Sanofi - Vivaki
Telekom - MEC
Telenor - OMG
Tesco - Universal McCann
Vodafone - Team Red
Volvo - MEC
Zwack - Doupla

Épp csak szusszanunk egyet, máris jön az Index sport következő óriás tornája, az olimpia. Ne maradjon le, kérje olimpiai hirdetési csomagunkat kapcsolattartójától vagy írjon nekünk!
 
Forrás:* DKT/OLA Index.hu/sport (15+ teljes közönség, multiplatform total adat) 2016. május

Hirdetnék